budyń z malinami




Taki budyń to smak mojego dzieciństwa. Często taki przygotowywała moja mama. Teraz ja robię go dla córeczki, która uwielbia budyń. Latem zaprawiłam maliny z cukrem i są jak znalazł do budyniu. Doskonały na drugie śniadanie lub podwieczorek. Robi się go w kilka chwil, a smakuje wybornie. 


*dla dwóch osób:
Składniki:

  • 500 ml mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 mały słoiczek malin w cukrze
Budyń rozrobić z cukrem w połowie szklanki mleka i ugotować na reszcie mleka. Gorący przełożyć do pucharków, polać sokiem malinowym i ułożyć na wierzchu maliny. Można podać z biszkoptami. 



2 komentarze:

  1. Coś podobnego robimy na deser na bazie budyniu lub kisielu -
    czy taka sama receptura trudno powiedzieć
    bo to tak bez przepisu -
    Ale tak samo robi wrażenie- jak widok tego Pani cuda

    OdpowiedzUsuń