wilgotne ciasto bananowo-czekoladowe


To ciasto to coś zdecydowanie dla osób lubiących brownie i ciężkie wilgotne ciasta. Ma mocno kakaowy smak i bananowy aromat. 

Składniki: (duża keksówka)
  • 3 jajka
  • 4 banany
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 4 łyżki kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka sody
  • 3 łyżki kropelek czekoladowych 

Jajka ubić z cukrem na białą masę. Dodać rozmiksowane banany i resztę składników. Zmiksować na gładką masę. Upiec w keksówce w 180*C około 50 minut. 


3 komentarze:

  1. Widać że mocno zbite i wilgotne ! Lubię takie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. W przepisie nie ma ani grama mąki? domyślam się, że miały być 2 szklanki:)

    OdpowiedzUsuń