faszerowane pieczarki


Szybki obiad i fajna odmiana od schabowego. Potrzebujemy w zasadzie trzech składników i gotowe! Polecam!

Składniki:

  • 7 duuużych pieczarek
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • czosnek 
  • sól 
  • pieprz
  • ostra papryka
  • oregano
  • żółty ser
  • szczypiorek
Pieczarki myjemy (można też obrać ze skóry), odrywamy nóżki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy do mięsa, dodajemy przyprawy i jajko, mieszamy. Nadziewamy pieczarki. Pieczemy w piekarniku około 30 minut, po tym czasie przykrywamy żółtym serem i pieczemy aż się stopi. Podajemy posypane szczypiorkiem, dobrze smakują polane sosem czosnkowym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz